Kebap

Kom genieten van de lekkerste kebap in Rotterdam.
Turks eten dat op traditionele wijze wordt bereid door onze professionele koks.

Kebap restaurant

Ganii Kebap is een echt traditioneel kebap restaurant. Ons restaurant is gespecialiseerd in het maken van heerlijke en authentieke Turkse kebap. Onze gerechten worden gemaakt met alleen de meest verse ingrediënten, en we gebruiken een grill om ze perfect te bakken. Of u nu op zoek bent naar een snelle snack of een volledige maaltijd, bij ons kunt u terecht. Kom vandaag nog langs en proef het verschil!

Kebap

Waar komt kebap vandaan en wat is het precies?

Keizer Barbarossa maakte in de 12e eeuw kennis met een Turkse bereiding van gehakt op een spies. Kebap wordt gemaakt van rundvlees, lamsvlees of kipfilet, gegaard op een spies. De naam is afgeleid van het Arabische woord voor gaar vlees: “kabsa”. In Turkije wordt het vooral gemaakt van lamsvlees of kipfilet. In Duitsland is de döner (rundvlees) het meest populair, in Nederland is dat de shoarma (lamsvlees). Bij het maken van Turks of Marokkaans gerecht vindt u vaak fijne kruiden als komijn(djintan), koriander en kerrie terug. 

Kruiden die verantwoordelijk zijn voor de typische smaak van het gerecht. Daarnaast worden er in vele culturen gebruik gemaakt van yoghurt als ingrediënt om het gerecht wat romiger te maken of om eventuele scherpe smaken af te zwakken. Ook citroensap wordt gebruik, dit maakt het gerecht niet alleen frisser maar helpt ook bij het conserveren van het vlees tijdens het draaien op de grill. De sausjes die hierbij traditioneel geserveerd worden zijn yoghurtsaus (cacik), knoflook saus (acili ezme) en tomatensaus (salça). 

Als laatste groente die hier altijd bij aan tafel mag ontbreken is uien, die rauwkost of gefrituurd bij u hierbij kunt bestellen. Tegenwoordig gaat er steeds meer aandacht naar wat we allemaal eten. Veel mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Kebap is hier geen uitzondering op en steeds meer mensen willen dan ook weten: waar komt het vandaan? Wat is het precies? En hoe wordt het gemaakt?. Hopelijk heeft u er nu een beter beeld bij!

Bekijk ons menu!

Bent u benieuwd naar het menu van Ganii Kebap?
Druk dan snel op de onderstaande knop!

Populaire kebap gerechten

Er zijn veel verschillende soorten kebapgerechten, elk met zijn eigen unieke smaak. De meest populaire zijn:

– Adana: een pittig gerecht gemaakt met gemalen lams- of rundvlees, gegrild op een spies en geserveerd met rijst, salade en yoghurtsaus.

– Urfa: een mildere versie van Adana, gemaakt van gemalen en met uien gemengd lams- of rundvlees, gegrild op een spies en geserveerd met rijst, salade en yoghurtsaus.

– Beyti: gemalen lam of rundvlees gemengd met kruiden, gewikkeld in lavash brood en gegrild, geserveerd met yoghurtsaus.

– Çö versie van Adana, gemaakt van gemalen en met uien gemengd lams- of rundvlees, gegrild op een spies en geserveerd met rijst, salade en yoghurtsaus.

– Beyti: gemalen lam of rundvlees gemengd met kruiden, gewikkeld in lavash brood en gegrild, geserveerd met yoghurtsaus.

– Çökertme: een traditioneel Turks gerecht van lam of kip, langzaam gegaard in een saus van tomaten en pepers.

– Iskender: genoemd naar zijn bedenker, Iskender Efendi, bestaat dit gerecht uit blokjes lams- of rundvlees, gegrild en geserveerd met yoghurtsaus op pitabrood, gegarneerd met gesmolten.

Het ontstaan

Kebap wordt gemaakt van gekruid vlees dat rond een spies is geregen. Het woord kebap is afgeleid van het Turks en betekent ‘spies’. kebap wordt traditioneel gegeten met salade, saus en rijst of brood. In Nederland zijn er verschillende soorten kebap te koop, zoals döner kebap, shoarma en turkse pizza. Döner is waarschijnlijk de meest bekende variant en is afkomstig uit Turkije. Shoarma is oorspronkelijk een Libanees gerecht, maar in Nederland wordt het vooral gegeten als snack. Turkse pizza is een dunne plak pizza met vlees en groenten, waarbij het vlees vaak shoarma is.

Voor de lekkerste kebap moet je bij Ganii Kebap zijn in Rotterdam!

Ons restaurant is de plek in Rotterdam voor de lekkerste kebap! Wij maken gebruiken verse ingrediënten en halal vlees. Onze specialiteit is de traditionele kebap, maar u kunt bij ons ook terecht voor kofte, lahmacun en andere Turkse specialiteiten. Onze traditionele kebap heeft u nooit eerder geproefd. Natuurlijk kunt u ook terecht bij ons restaurant voor afhaal. Voor eventueel catering kunt u contact met ons opnemen. Kom langs en proef het verschil!

Contact

Heeft u vragen over onze gerechten, of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch zijn wij bereikbaar op
010 818 4219. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in ons restaurant. Adres: Zuidplein 86, 3083 CW Rotterdam. Wilt u niks missen van Ganii Kebap? Volg ons dan op Facebook en Instagram!